Torhout krijgt subsidies voor volkstuintjes

Joke Schauvliege, minister van omgeving, natuur en landbouw, is akkoord om twee volkstuinprojecten in Torhout te subsidiëren. Eerder dit jaar beantwoordde Torhout de projectoproep van de Vlaamse Landmaatschappij. Dit werd door de jury positief beoordeeld.

De eerste subsidie gaat over 14.235 euro en is bedoeld voor een volkstuinpark in de Kasteelstraat. De volkstuin zal een oppervlakte van 0,15 hectare hebben. Torhout wil op die manier 20 tuiniers de kans geven om de handen uit de mouwen te steken en zo de sociale cohesie te versterken. Bij de volkstuin komt ook een bloemenweide voor bijen.

Het tweede project is de Bibvolkstuin die uiteraard aansluit bij de bibliotheek. Het gaat om 11.038.50 euro en er komt ook een insectenhotel, nestkastjes en een ruimte om te composteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *