Duurzame ‘helden’

 Torhout wil zijn steentje bijdragen als het gaat over duurzame ontwikkeling. Daarom neemt het Lokaal Bestuur Torhout vol enthousiasme deel aan de Week van de Duurzame Gemeente van 18 tot 25 september. Tijdens deze campagneweek worden de reeds bestaande duurzame initiatieven – en in de eerste plaats de burgers die deze initiatieven dragen – in de kijker geplaatst.

De Week van de Duurzame Gemeente wil de reeds bestaande initiatieven – en in de eerste plaats de burgers die deze initiatieven dragen – in de kijker plaatsen. Zo kunnen ze lokale acties verbinden met een globale agenda en samen met vele andere lokale besturen, op een gezamenlijk moment en met gedeelde trots, een voortrekkersrol opnemen in dit mondiale verhaal. De échte ‘helden’ om deze doelstellingen te verwezenlijken zijn de burgers, organisaties, verenigingen, scholen, bedrijven of andere groepen die in hun dagelijkse bezigheden hun steentje bijdragen aan duurzame ontwikkeling.

Na een oproep aan de inwoners van Torhout, werden als lokale ‘helden’ geselecteerd: vzw De Proeftuin, Voedselbedeling Den Oost, vzw De Patio – afdeling ’t Groot Hersberge, vrijwilligers Kind & Gezin, het zwerfvuilteam, de volkstuintjes, het repair café, de minibib’s, Origin’o Torhout en de heer Achiel Debaere.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *