Oorlog-bloem-hoop

Hoe beter een boodschap van Vrede brengen dan samen met de Torhoutse bevolking  aan een gemeenschapsvormend project knutselen?

In het kader van de herdenkingsactiviteiten bouwt het Lokaal Bestuur Torhout samen met haar inwoners en leerlingen al wekenlang aan een kunstwerk dat zal bestaan uit 7.000 keramieken bloemen. Per Torhouts gezin een bloem. Het kunstwerk wordt op 11 november 2018 onthuld aan het Oorlogsmonument op het Conscienceplein en zal tot 30 november te bezichtigen zijn. Iedereen die een bloem boetseerde, zal op dit moment ook een exemplaar kunnen meenemen.
Patrick Adam: “Bij het participatief project ‘oorlog-bloem-hoop’ bedachten we voor alle lagere school kinderen nog een bijkomend educatief moment nl. het reflecteren over wat een oorlog voor jouw gezin kan betekenen ? We deden dit aan de hand van een grote foto van een gezin (mama en drie kinderen) op de vlucht in 1940 die iedere klas mocht ontvangen. En bedachten daar vragen bij zodat kinderen eens niet met jaartallen bezig zijn of namen van oorlogssteden, frontlinies, generaals of koningen… maar wel met hoe het zou zijn mocht jij in een oorlog terechtkomen ?”

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *