Cultuurprijzen 2018

Op vrijdag 14 december om 20 uur worden de Cultuurprijzen en de Erfgoedprijs in het CC de Brouckere uitgereikt.

 

De Cultuurraad en het Lokaal Bestuur Torhout willen terug de meest beklijvende, boeiende, interessante, artistieke, jongere, vrijwillige, gemeenschapsvormende activiteit/vereniging/persoon/ loopbaan/… en erfgoedinspanning in de spotlights zetten.

Iedereen is uitgenodigd op de feestelijke bekendmaking op de speciale avond met het volledige cultuurwerkveld op vrijdag 14 december 2018 om 20 uur in de Theaterzaal van het Cc de Brouckere. Het wordt terug een wervelende show met heel wat talent van eigen bodem in een regie van Luc Descheemaeker / O-Sekoer.

Welke prijzen worden uitgereikt ?

  • 1 aan een socio-culturele vereniging: De kandidaten zijn Black Cat, Danspas Wijnendale, Driekart vzw, Smile, CultSocial en KWB Torhout Content.
  • 1 beloftevolle jongere: De kandidaten zijn Hugo Pereira, Stijn Defoirdt, Simon Deketelaere, Houtlandse Benjamins, Lowie Trio, Anneleen Gevaert.
  • 1 aan een verdienstelijk persoon op het vlak van het Torhoutse culturele leven. Deze persoon is een cultureel ambassadeur die andere mensen warm kan maken voor cultuur in Torhout. De kandidaten zijnde Jef Vackier, Jonas Roelens, Joke Depauw, Maaike Cafmeyer en Miet Warlop.
  • Daarnaast wordt ook een Torhoutenaar bedankt om van zijn bijdrage aan het cultuurleven in Torhout een levenswerk te maken. Vanaf 2012 reikt  men  aan deze persoon een ‘lifetime-award’ uit – een carrièreprijs voor een vrijwilliger uit. Deze Torhoutse cultuurpersoonlijkheid heeft een rol van betekenis gespeeld voor het cultureel leven! De kandidaten zijn: Roger Deceuninck, Gabriel Degrande, Paul Warlop, Silvere Mansis (postuum), Jos Demol en Noel Neyens.
  • En tenslotte is er 1 erfgoedprijs. De kandidaten zijn: pand in de Alberic Deleustraat 42, pand in de Alberic Deleustraat 25, pand in de Nieuwstraat 5, Rijselstraat 91, Torhoutse schuttersgilde Sint Sebastiaan.

U bent alvast uitgenodigd, u hoeft helemaal geen lid te zijn van de cultuurraad of een vereniging.  U kan uw gratis tickets (één of meerdere, voor uzelf, uw familie, uw vereniging,…) reserveren aan de balie van het Cc de Brouckere.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *