Parkstraat-Bollestraat fase 2 werken

 Half oktober 2018 werd de eerste  fase van de werken in de Bollestraat en Schavelarestraat afgewerkt. De tweede fase zal binnenkort aangevat worden met voorafgaand de aanleg van de nutsleidingen ondergronds.

Naast veiligheid en aandacht voor voetgangers en fietsers in een nieuw ontwerp, is het aanbrengen van de nutsleidingen ondergronds sterk bepalend voor het straatbeeld.

De meestal verouderde betonpalen met leidingen en/of een oude straatlamp erop gemonteerd maken plaats voor energiezuinige armaturen en vernieuwde openbare verlichtingspalen. De energiezuinige verlichting draagt enerzijds bij tot een egaal en uniforme lichtkwaliteit in de straat maar draagt op zijn beurt ook bij tot de veiligheid in het verkeer.

Palen kunnen op deze manier ook ingeplant worden op een juiste locatie om doorgaand voetgangersverkeer of nieuwe uitritten van woningen niet te hinderen.

De opstart van de nutswerken in deze tweede fase zal starten in de Koolskampstraat vanaf de Schavelarestraat tot aan de Tulpenstraat. Per segment zal de werf opschuiven en zal een volgende fase in tijd en duur gecommuniceerd worden.

Als de nutsmaatschappijen voldoende voorsprong hebben genomen op de eigenlijke aanleg van de riolering en wegenwerken, zal de hoofdaannemer Vuylsteke terug opstarten. Momenteel bereidt hij zijn fasering voor.

De kostprijs voor het ondergronds brengen van de leidingen in de Koolskampstraat, Parkstraat, Koddaertstraat en resterend deel in de Bollestraat bedraagt 170.674,56 EUR, exclusief btw of 206.516,22 EUR, inclusief btw.

Meer info
Dienst ruimte – openbare werken
Directeur An Wostyn – deskundige openbare werken Bryan Maelbrancke
Tel. 050 22 11 39
Mail: mailto:wegenwerken@torhout.bemet vermelding van de titel “Parkstraat/Bollestraat fase 2”
Website: www.torhout.be/wegenwerken
Facebook: www.facebook.com/torhout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *