Concrete uitwerking ontwerp Masterplan

Na de keuze van de circulatie in de binnenstad Torhout, kan de ontwerper met deze principes aan de slag. Sweco, aangesteld door rioolbeheerder Fluvius, zal het voortraject van de stadskern, in de Rijselstraat en Kortemarkstraat uittekenen.

 

Zoals gekend gaat het ontwerpen van een functionele rijweg met de juiste accenten voor fietsers, voetgangers, parkeren,… gepaard met de aanleg van de riolering. Het gedeelte riolering in de Rijselstraat en Kortemarkstraat is dan ook de voorloper van de toekomstige afwatering van het station richting Bassinstraat, over de Kortemarkstraat naar de collector aan de Vredelaan.

Fluvius ging de markt, op zoek naar een studiebureau om de riolering in dit gedeelte (en ook de stationsomgeving waar dit project ook de eerste stap voor is) uit te tekenen. Na een grondige selectieprocedure stelde Fluvius Sweco aan.

Aangezien wegenisontwerp en rioleringsontwerp hand in hand gaan, sluit het Lokaal Bestuur Torhout zich aan bij deze samenwerking.

Een samenwerking waarbij Fluvius als trekker voor de aanbesteding optreedt, maar dit in nauw overleg met de stad. Elke partij staat in voor de kosten gepaard volgens zijn aandeel van de opdracht.

Concreet gaat Sweco nu aan de slag om na de uitwerking van de riolering ook de bovenbouw voor de Rijselstraat en Kortemarkstraat uit te tekenen. De principes voor de circulatie met meer ruimte voor fietser en voetganger worden hierin omgezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *