Inspiratiemoment duurzame mobiliteit

Het Lokaal Bestuur Torhout organiseert op donderdagavond 23 mei 2019 een eerste inspiratieavond duurzame mobiliteit. Iedereen is welkom vanaf 18 uur in het stadskantoor. In samenwerking met DATS24/Colruyt Group, Fluvius en Cambio.

Duurzame mobiliteit en alternatieve vervoerswijzen worden steeds belangrijker. Ook het lokaal bestuur van Torhout wil hier de komende jaren volop op inzetten en wil een voortrekker zijn op vlak van duurzame, groene mobiliteit. Om burgers kennis te laten maken met verschillende nieuwe vervoersmiddelen en uit te leggen wat duurzame mobiliteit precies betekent, wordt een inspiratiemoment duurzame mobiliteit georganiseerd op 23 mei.

 Inspiratiemoment 23 mei

Het inspiratiemoment bestaat uit 2 delen. Het begint met een informatief gedeelte, vanaf 18 uur, waar  3 sprekers aan het woord komen:

  • Tonny Decoster, Fluvius: wat is duurzame mobiliteit en wat is de rol van Fluvius daarin ?
  • Maarten Van Houdenhove, DATS 24/Colruyt Group: Van elektrisch rijden tot rijden op aardgas. Alle alternatieven voor diesel en benzine op een rij.
  • Cambio : De deelauto als onderdeel van uw mobiliteit.

Aansluitend kunnen de deelnemers gratis testritten uitvoeren met e-bikes, elektrische voertuigen, CNG-wagens, hybride wagens, waterstofwagens en worden de Cambiovoertuigen (Torhout heeft er 2)  opengesteld om het gebruik en het reservatiesysteem uit te leggen.

Heel wat plaatselijke handelaars hebben toegezegd om testvoertuigen ter beschikking te stellen, ook de plaatselijke fietshandelaars zorgen voor testfietsen.

Inschrijven

Deze inspiratieavond is volledig gratis, aan de deelnemers wordt er tussen het sprekersgedeelte en de testritten een drankje en een hapje aangeboden. Geïnteresseerden kunnen inschrijven via milieu@torhout.be.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *