Begraafplaatsen Allerheiligen

De stedelijke begraafplaatsen zijn druk bezochte plaatsen in de periode van Allerheiligen. Hier vindt men info om het bezoek van de mensen aan hun geliefden in alle sereniteit te laten verlopen.

Concessies

De concessies van een aantal graven zijn verlopen. Daarom worden de nabestaanden systematisch aangeschreven. Op de begraafplaats worden bij die graven gedurende een jaar aankondigingsbordjes geplaatst. Op die manier krijgen nabestaanden de kans om de concessie te verlengen. De graven waarvan de concessie na een jaar niet verlengd is, worden geruimd. Met vragen hieromtrent kan je je wenden tot de dienst Burgerzaken in het stadskantoor.

 Toegankelijkheid

De begraafplaats is altijd toegankelijk. Op weekdagen, van 8 tot 16.30 uur, is een begraafplaatsmedewerker aanwezig die je graag verder helpt met al jouw vragen. Ook op 1 en 2 november is de medewerker aanwezig en bereikbaar. Het telefoonnummer van de begraafplaatsmedewerkers staat op het infobord aan de ingang van de begraafplaats.

Om de rust en de veiligheid van de bezoekers te garanderen worden auto’s zoveel mogelijk buiten de begraafplaats gehouden. Voor minder mobiele mensen worden aan de ingang van de begraafplaats rolstoelen en rollators ter beschikking gesteld tijdens de periode van Allerheiligen.

In de afscheidsruimte zijn er altijd twee rolstoelen en een rollator ter beschikking voor minder mobiele mensen. Wie desondanks toch problemen heeft om op de gewenste bestemming te geraken kan de begraafplaatsmedewerker opbellen, die jou verder zal helpen.

Op de parkeerplaats bij de begraafplaats De Warande zullen aan de ingang gedurende de periode van Allerheiligen extra parkeerplaatsen voor personen met een beperking worden voorzien en extra fietsenstallingen worden geïnstalleerd.

Naamregister

Om het graf van uw dierbaren gemakkelijk terug te vinden, wordt in de afscheidsruimte een naamregister ter beschikking gesteld.

Bebloeming

Onze begraafplaatsen zijn groene oases van rust en sereniteit. Rond Allerheiligen wordt het groen opgefleurd met bloemen ter nagedachtenis van de mensen die ons verlieten.

Aan de ingang van de begraafplaatsen worden dit jaar opnieuw gratis bloempothouders aangeboden. Deze bloempothouders voorkomen het omvallen van de chrysanten. Aangezien het niet meer toegelaten is om putten voor bloempotten te maken in het gras, stellen ze deze pothouders gratis ter beschikking aan de ingang van de begraafplaats De Warande.

Ook op de begraafplaats in de Bruggestraat zullen bloempothouders gratis beschikbaar zijn aan alle ingangen.

De bloemen worden verwijderd vanaf maandag 2 december 2019.

Afvalbakken

Op de begraafplaats vind je op verschillende plaatsen afvalbakken. De grote bakken zijn bestemd voor groenafval. In de kleinere bakken kun je terecht met restafval. Door het scheiden van die twee fracties vermijdt men onnodige sorteer- of stortkosten.

Wat warmte tijdens deze periode

Wie tussen 25 oktober en 1 november een bezoek bracht/brengt aan de begraafplaats De Warande kon of kan genieten van een kop warme soep gemaakt in de keuken van het woonzorgcentrum. In de namiddag zal er koffie ter beschikking zijn voor de bezoekers. De bedeling van de soep en koffie zal gebeuren in samenwerking met Tordale.

Mobiliteit

  • Twee extra parkeerplaatsen voor personen met een beperking aan ingang van de begraafplaats in de Warandestraat
  • Voor wie met de fiets komt zijn er extra fietsenstallingen voorzien aan de ingang
  • Op vrijdag 1 november is er eenrichtingsverkeer in de Warandestraat. De begraafplaats is bereikbaar vanaf de Aartrijkestraat, wegrijden kan richting Hogestraat en Heidestraat.
  • Er is parkeerverbod aan de linkerzijde van de Warandestraat, de kant van de woonhuizen, van 26 oktober tot en met 3 november.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *