Warme catchavond op 7 december

De Cobra Wrestling Association (CWA) organiseert op zaterdag 7 december in het kader van de Warmste Week een catchavond ten voordele van de vzw Geef Leven Een Kans (GLEK). De West-Vlaamse vzw wil een verschil maken voor kinderen die in een begeleidingstehuis (soms tijdelijk, vaak langdurig) terecht zijn gekomen. Bovenop enkele spannende wrestling-wedstrijden komt acteur Tim Ost (Buurtpolitie) langs in De Mast in Torhout. Hij zal niet in de ring staan om te catchen, maar misschien schuilt er wel een strenge scheidsrechter in hem. Vanaf 19 tot 19.30  uur (net vóór de wedstrijden) is er een meet en greet voorzien met Tim Ost.

 

Op de catchavond staan zeven wedstrijden op het programma. Colin Williams, de huidige Junior Champion bij CWA, wordt uitgedaagd door een reeks andere aanstormende talenten. In een gauntlet-match, waarbij telkens een nieuwe wrestler erbij komt zodra iemand uitgeschakeld is, moet Colin Williams het opnemen tegen Kyra, Eclipse, Dean Conners en Ivy Pain. Benieuwd of Colin stand zal houden.

Shaolin Showman van de Brussels Young Wrestling Style (BYWS) komt naar de show van CWA om het goede doel te steunen. Om de spanning wat op te drijven, zal pas de avond zelf bekendgemaakt worden wie zijn tegenstander wordt.

Nog meer clubs vaardigen hun beste wrestlers af voor deze benefietavond: Antonio the Gigolo van WAC uit het Waalse Châtelet neemt het op tegen Plague Sullivan, de voormalige CWA kampioen.
Natuurlijk ontbreken de eigen wrestlers van CWA niet. Eén van de belangrijkste gevechten van de avond wordt de strijd tussen Ironhide en The Cyclon. Deze heren stonden de voorbije jaren al vaker tegenover elkaar in verschillende soorten wedstrijden (tag-team, hardcore, …), maar op 7 december willen ze nog eens uitzoeken wie van de twee nu eigenlijk de beste is in de ring.

Met El Normalico in de ring weet niemand wat je mag verwachten, maar spannend en grappig wordt het zeker. De populaire El Normalico wordt in Torhout uitgedaagd door Tommy O. Dat is geen ‘el sympatico’, maar dat hoeft ook niet om de overwinning te pakken.

Het mag ook eens exotisch zijn op een wrestling-avond. Zo staat er een clash van de continenten op het programma in de wedstrijd tussen El Sexy Latino en de Pekenita Ninja.

Main event

Het belangrijkste gevecht op 7 december wordt de tag-team-match (twee tegen twee) tussen de Skeleton Crew en de Justice Warriors. Skeleton Crew staat voor het rebelse duo Kevin Williams en Michael Gore die de huidige Tag Team Champions zijn. De Justice Warriors is een nieuwe team met de intussen legendarische Sammy Vegas en de Torhoutse local hero Black Cobra. Deze laatste hoopt nog een extra titel op zijn palmares bij te kunnen schrijven, maar van Skeleton Crew moet hij geen cadeaus verwachten.

Glek

De opbrengst van de kaartenverkoop gaat integraal naar de vzw Glek. Die wil meehelpen om alle kinderen gelijke kansen te bieden buiten de school. Ondanks de zorgen van de schoolteams worden kinderen binnen de schoolmuren toch vaak geconfronteerd met grote verschillen met leeftijdsgenoten. Kinderen die in een begeleidingstehuis terecht komen, gaan ook gewoon naar school. Daar horen ze heel geregeld waar hun klasgenootjes van kunnen genieten tijdens weekends en schoolvakanties. Ondanks de grote inspanningen kunnen begeleidingstehuizen deze uitstappen vaak niet aanbieden. En net deze kinderen hebben al heel veel zorgen aan hun hoofd. Hun leven is zo al niet makkelijk. Elke dag hebben ze het gevoel dat ze anders zijn dan de rest, terwijl ze hier zelf helemaal niet kunnen aan doen.

Daarom wil Geef Leven Een Kans deze kinderen regelmatig eens een zorgeloos moment aanbieden. Zo wil de vzw deze kinderen het gevoel geven dat ze toch ook eens 100 % kind kunnen zijn, dat ze het ook waard zijn om een fijne dag te beleven. Ze nodigen hen uit in het zwembad waar ze eindelijk het mysterie van de golven kunnen ervaren. Ook de cinema langs binnen zien en er de film bekijken waar klasgenootjes op dat moment over praten, is een droom die voor hen uitkomt. Een dag naar een pretpark gaan en eindelijk hun broer of zus, die in een ander tehuis woont, even kunnen terugzien, hoort er ook bij.

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *