Vrijwilligers in de spots

Op 5 december stond de wereld heel even stil bij de miljoenen vrijwilligers die zich overal ter wereld nuttig maken. IVD? Dat is de afkorting van ‘International Volunteer Day’, ofwel de Internationale dag van de Vrijwilliger. Hét moment om alle vrijwilligers nog eens extra te bedanken voor hun inzet.

Bij het Lokaal Bestuur Torhout zijn meer dan 400 vrijwilligers actief. Zij worden onder andere ingezet om voor te lezen in de bib, de dieren op de kinderboerderij te verzorgen, te helpen in het woonzorgcentrum met de maaltijdbedeling, het vrijwilligersloket te bemannen … Vrijwilligers zijn zodoende niet weg te denken uit de dagdagelijkse werking van het Lokaal Bestuur Torhout.

 Alle vrijwilligers van het Lokaal Bestuur ontvingen een bedankingskaartje in de bus. Met dit kaartje konden ze op donderdag 5 december tussen 13.30 en 18 uur langsgaan in het ontmoetingscentrum ’t Centrum voor een vers kopje koffie of een warme chocomelk, en wat lekkere versnaperingen.

Ook ‘goeste’ om te vrijwilligen bij het Lokaal Bestuur of daarbuiten? Neem dan een kijkje op www.torhoutvrijwilligt.be, volg de facebookpagina ‘Torhout Vrijwilligt’ of neem contact op met het vrijwilligersloket (Aartrijkestraat 11A, dinsdag 9 -12 uur of donderdag 13.30 – 16 uur, vrijwilligers@torhout.be of 050 22 12 33). Samen met een geëngageerde vrijwilliger kan je vervolgens op zoek naar hét vrijwilligerswerk dat op jouw lijf is geschreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *