Defibrilator in Eureka

“Via het schoolproject van vzw HeartSaver werd geld ingezameld bij lokale ondernemers en serviceclubs om de plaatsing van deze ‘hartstarter’ te financieren. Dit initiatief verwarmt ons hart, wat zijn we dankbaar”, getuigt Ilse Coucke directeur van het atheneum Eureka tijdens het inhuldigingsmoment aan de inkom van sporthal Eureka.

Prof. Em. Dr. Pedro Brugada heeft het peterschap van de schoolprojecten van vzw HeartSaver aanvaard. Jaarlijks krijgen elfduizend mensen een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Amper acht tot tien procent overleeft het. Als slachtoffers echter tijdig – liefst binnen de zes minuten – hartmassage krijgen, stijgt de overlevingskans naar zestig tot zeventig procent. Ideaal daarbij is het gebruik van een hartstarter. “Het vzw HeartSaver project is bovendien officieel erkend als GOED DOEL door de Koning Boudewijnstichting.” meldt Luc Ketele, dagelijks bestuurder vzw HeartSaver.

De defibrillator in de Rijselstraat is uitgerust met kind-functie zodat het toestel ook bij jonge kinderen in nood hulp kan bieden, een absolute meerwaarde gezien de centrale locatie op campus Eureka waar een basisschool, secundaire school en het volwassenenonderwijs Scala gevestigd is. Voorafgaand de inhuldiging werd door het Vlaamse Kruis een basisopleiding “Reanimatie en Defibrillatie” van 2 uur gegeven, waarop zowel onderwijzend personeel en leerlingen verzorging, als sponsors aanwezig waren.

Voortaan hangt er dus een ZOLL AED PLUS aan de buitenmuur van de recent vernieuwde sporthal Eureka, deze kan gebruikt worden zowel bij kinderen (2-8jaar <25kg) als bij volwassenen. “Zo beschikt niet alleen de school over een hartstarter, maar ook de wijken in de buurt en de sportclubs die na schooltijd en in het weekend gebruik maken van onze sporthal.”, sluit Déborah Schotte directeur van de basisschool de inhuldiging af.
Met dank aan de sponsoren.
Platina Sponsorship
Chape en vloerisolatie Bob Defraeye
Heartsaver
Gouden Sponsorship
Rotaract Torhout-Houtland
Zilveren Sponsorship
Origin’O
CNH
VD Trans BVBA
Topglass NV
Dakwerken Schollier BVBA
Bronzen Sponsorship
Eureka atheneum Torhout

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *