Voorrangskaart zorgverleners

Op 24 maart werd een burgemeestersbesluit uitgevaardigd om zorgpersoneel voorrang te geven in voedingswinkels en apothekers.

Wat verstaan we onder zorgpersoneel?  

Het gaat over een voorrangsregeling voor huisartsen, apothekers, (zelfstandige) verpleegkundigen en alle personeel van ziekenhuizen, woonzorgcentra en thuiszorgdiensten.

Waarom deze maatregel?

Burgemeester Kristof Audenaert: “De voorrangsregel wordt in het leven geroepen om de zorgverleners een hart onder de riem te steken en ze te helpen en te ondersteunen waar mogelijk. Via deze weg kunnen we er alvast voor zorgen dat ze minder lang hoeven aanschuiven om boodschappen te doen of medicijnen te halen. We rekenen daarbij ook op de goeie wil van de Torhoutse burgers om de voorrang te verlenen, met z’n allen kunnen we op die manier het leven van de zorgverleners iets vergemakkelijken”.

We rekenen uiteraard op ieders gezond verstand, de maatregel is vooral bedoeld om zorgverleners die momenteel lange shiften draaien te helpen.

Hoe kan je een voorrangskaart krijgen?

De voorrangskaarten worden verspreid naar de Torhoutse zorgverleners via de eerstelijnszone, het Woonzorgcentrum Sint-Augustinus en AZ Delta campus Torhout. Enkel zelfstandige thuisverplegers kunnen een afspraak maken met het onthaal van het stadskantoor om hun voorrangskaart op te halen (afspraak via 050 22 11 22).

Algemene info over corona

Vermits het om een federale fase gaat, ligt de lead van de communicatie voor de burger bij de nationale overheid. Op nationaal niveau zijn volgende telefoonnummers beschikbaar voor burgers met vragen

–           Voor vragen over gezondheid en openbare orde : 0800/14.689

–           Voor vragen over economie : 0800/120.33

De referentiewebsite voor informatie over corona blijft www.info-coronavirus.be.

Op de website van de provincie West-Vlaanderen www.west-vlaanderen.be/crisiswvl vind je antwoorden op specifieke vragen van West-Vlaamse burgers.

Voor vragen over de Torhoutse dienstverlening, bel 050 22 11 22 of mail info@torhout.be

Alle Torhoutse communicatie over deze crisis wordt gebundeld op www.torhout.be/samentegencorona

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *