VR onderwijs op afstand

Leerkracht Pieter Schutijser van het atheneum Eureka in Torhout geeft zijn les Mechanica vanuit zijn virtueel klaslokaal. “Al geruime tijd trekken we in atheneum Eureka de digitale kaart”, vertelt directeur Ilse Coucke, “een bijkomend voordeel blijkt nu in deze Corona-tijd en een boost in voldoening en appreciatie voor de leerkrachten die zich hier al enige tijd in bijscholen.”

Dit schooljaar richtte het atheneum Eureka een virtual reality (VR) klas of VR ROOM in. Initieel lag de doelgroep op leerlingen in de technische en beroepsopleidingen maar al snel werd het motto ‘elke leerling een VR ervaring geven’ de doelstelling.

ILse: “Willen we de leerlingen van vandaag voorbereiden op morgen dan zullen we hen de vaardigheden moeten aanleren die hen in staat stellen een rol te spelen in de door nieuwe technologieën aangedreven toekomst en dus de arbeidsmarkt waarin ze aan de slag gaan. Maar welke technologie wordt dat? Welke vaardigheden bepalen het succes van onze toekomstige industrie?”

“Om als school een antwoord te krijgen op deze vraag werken we net als collega-school GO! Keerbergen samen met bedrijven waaronder CNH Zedelgem en onderzoekers van imec en Howest. Zij geven aan welke vaardigheden nu nodig zijn voor de evolutie die de arbeidsmarkt vandaag al doorloopt en waar de uitdagingen van de toekomst liggen, de vaardigheden die nu aangeleerd moeten worden.”

“Onze school investeert dan ook sterk om onze leerlingen optimaal te ondersteunen door de nodige infrastructuur te voorzien.”

Future classroom

Eerder al bouwde atheneum Eureka ook de ‘future classroom’ uitgerust met 3D scanner en printer en investeerden ze in heel wat materiaal zoals een drone, GoPro camera, Lego Mindstorm, IPads uitgerust met educatieve apps … Bovendien organiseren ze na schooltijd wekelijks een workshop programmeren voor kinderen van 10 tot 12 jaar uit de omgeving van Torhout. Kinderen die elders schoollopen zijn dus ook welkom. Net zoals heel wat activiteiten staan ook deze nu even on hold.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *