KWB organiseert mountainbiketocht op 28 maart

Op Paasmaandag 28 maart  organiseert KWB Torhout een mountainbiketocht in en rond Torhout: de kastelentocht.

007

Er zijn tochten vanaf  25 tot 58 kilometer die de deelnemers via kerkwegels, veldweggetjes en bosdreven naar Groenhove, door de kasteeldomeinen De Maere en Wijnendale en langs de Groene 62 brengen. De tocht kreeg dan ook als naam de ‘Kastelentocht’. Ook het technisch parcours in speelplein De Warande is in de tocht opgenomen.

498

Via een lussensysteem kunnen de deelnemers de afstand die ze willen fietsen zelf samenstellen. Meer info i.v.m. het lussensysteem kan je vinden op http://www.kwbdonbosco.be/  Er is vrije start tussen 8 en 11 uur aan zaal De Mast in de Industrielaan in Torhout. Halfweg het parcours is een stopplaats voorzien waar voor inwendige versterking wordt gezorgd. Deelnemen kost 2 euro voor KWB leden of hun gezinsleden, 3 euro voor VBR en WBV leden en 4 euro voor niet leden (kinderen onder de 15 jaar kunnen gratis deelnemen).

015

Hierin zijn inbegrepen: kleedkamers, douches, afspuitmogelijkheden voor de fiets, versnapering en drank op het parcours, technische hulp, verzekering (niet leden) en versnapering bij aankomst. Je kan tot woensdag 21 maart 2016 een fiets reserveren op het nummer 050/21 15 69 (11 euro voor KWB leden of gezinsleden en 15 euro voor niet leden – er zijn ook kleine kaders beschikbaar voor kinderen). Wie niet over een valhelm beschikt kan er ter plaatse gratis één lenen (waarborg 5 euro). Meer info bij Bart Ameel op het nummer 050/21 15 69 of op het mailadres ameel.bart@gmail.com

526

KWB fietst voor “schone kleren”: De sportkledij wordt vaak geproduceerd door mensen in slechte werkomstandigheden. We willen de consument hiervan bewust maken en vragen aan de deelnemers van de mountainbiketocht om een fietslabel aan hun fiets te hangen. Zo geven ze aan dat ze ook “schone (sport) kleding” willen. De gereden kilometers worden geregistreerd voor de actie van Wereldsolidariteit. KWB gaat het gesprek aan met de Belgische sportkledingbedrijven om zo druk te zetten tot er in België een aanbod is van schone fietskledij. Meer info over de actie op de website van wereldsolidariteit en www.schonekleren.be

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *