Vives-Rembertcorrida op 15 april

Op vrijdag 15 april vind in Torhout  topnieuw de  VIVES-Rembertcorrida plaats. Het is dit jaar al de 28ste editie.  Zowel in de namiddag als ’s avonds wordt er massaal aan joggen en hardlopen gedaan. Vorig jaar won Mohamed Beirouk de 10 km-loop.

Het organisatiecomité bestaat uit Jens Lecomte, ex-departementshoofd Dirk Devriendt, Linda Decloedt, Jeroen Missinne, Pedro Nolf en directieleden van de scholengroep Sint-Rembert Stefaan Samaey, Katrien Delanghe en Hilde Maertens. Ook twee studenten uit het derde jaar bachelor LO aan VIVES werken hard aan de organisatie mee: Stan Van Hoecke en Gianni Desplancke.

6657[1]

In de namiddag start om 13.45 uur de loop- en wandelhappening voor circa 6000 leerlingen van Torhoutse scholengroep Sint-Rembert. De jongens en meisjes uit het basisonderwijs leggen 7 km af, terwijl de leerlingen uit het secundair 9,2km afleggen. Het mooi uitgestippelde parcours loopt doorheen de stad Torhout en het bosrijke Groenhove. Leerlingen die het parcours liever niet hardlopen of joggen, mogen uiteraard het parcours op eigen tempo, al wandelend, afleggen. De leuze geldt nog steeds “deelnemen is belangrijker dan winnen”.

6691[1]

Vlaams kampioenschap voor leerkrachten
Voor de organisatie van de avondeditie van de corrida wordt een beroep gedaan op de studenten LO van de lerarenopleiding VIVES campus Torhout. De eerstejaarsstudenten zijn verplicht om deel te nemen als een onderdeel van het curriculum voor atletiek. De tweedejaarsstudenten zijn actief betrokken als medewerkers, onder andere als seingevers. De twee studenten, Stan en Gianni, zijn als laatstejaarsstudenten leraar lichamelijke opvoeding volledig betrokken bij de organisatie.

foto

Om 19 uur start de 5 km-loop in de Bruggestraat. Om 20 uur volgt de prestatieloop over 10 km. Dit belooft alvast een spannende race te worden waarbij genieten gegarandeerd is! Toegankelijk voor iedereen en tegelijkertijd ook het Vlaams kampioenschap voor leerkrachten.

6743[1]

Om 21.30 uur vindt de prijsuitreiking in zaal De Mast plaats. Vooraf inschrijven kan tot en met zondag 10 april 2016 via http://www.vivesrembertcorrida.be/. Dat kost 7 euro voor de 5 km en 9 euro voor de 10 km. De dag zelf moet er respectievelijk 9 en 11 euro betaald worden (in zaal De Mast, industrielaan). Iedereen krijgt een waardevolle naturaprijs. De prijzentafel is rijkelijk en bijzonder uitgebreid.

6769[1]

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *