Athniké, de eerste studentenclub in Torhout!

12183955_1202497939765379_1361384043081610397_o (Custom) 12494925_1034548229938678_6054956479941386896_n (Custom)

Athniké dat is naast de samentrekking van Nikè en Athene, de godinnen van de wijsheid en overwinning, de eerste studentenclub van Torhout! Sinds september scharen een groep enthousiaste studenten zich achter dit initiatief. Laura Schuyesmans, Charise Scott, Laurens Vandewalle, Tom Devos, Layla Dupon, Jonas Gryson, Thibaut Carnel en Maarten Buyse zijn erbij vanaf het eerste uur.

Torhout wordt niet direct gelinkt met een studentenstad of club maar toch ontvangt hogeschool Vives iedere dag heel wat studenten.
Thibaut Carnel, de feestpraeses legt uit: “Torhout is een kleine maar fijne studentenstad. Iedereen kent elkaar en er heerst een familiale sfeer. In grotere studentensteden zijn er heel wat studentenclubs, ik dacht, in Torhout moet dat toch ook lukken om zoiets gelijkaardig op poten te zetten?!”

Laurens Vandenwalle, de quaestor, vult aan: ” Het is niet steeds evident om af te spreken maar nu kunnen we nog fouten maken om eruit te leren voor de volgende jaren en ik denk dat we zo een goede basis leggen.” De lectoren steunen alvast het initiatief. “Onze lectoren voor geschiedenis en Nederlands helpen ons met de cantusregels en liederen. Het traditionele van de studentenclub is voor ons ook zeer belangrijk, het gaat niet alleen om het zuipen, verre van!”, legt Thibaut verder uit.

De studentenclub voelt zich toegejuicht door hun stamcafé de 57. Aldus Thibaut Carnel: “Giovanni doet ongelofelijk veel voor ons, hij is onze hoofdsponsor. Zonder hem hadden we veel minder activiteiten en konden we niet deelnemen aan de carnavalsstoet.” Waar Athniké trouwens de prijs voor beste wagen (van de Torhoutse verenigingen) wegkaapte.

De club organiseert heel wat leuke activiteiten, van cocktailavonden tot cantussen. Torhout Vandaag blijft het alvast op de voet volgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *