Openspeelpleindag in de Warande op 26 juni

Speelplein De Warande opent tijdens de zomermaanden, opnieuw de poort voor de speelpleinwerking. Deze zomer kunnen kinderen van 3 tot 12 jaar acht weken lang komen ravotten op het speelplein. Samen met Arthur gaan ze op zoek naar het ideale TV-format voor onze speelpleinmascotte. Onder impulsen van animatoren ontdekken ze dagelijks alle speelmogelijkheden van het avontuurlijke domein.

IMG_0032

( Foto van begin 2016 bij de voorstelling van ook Speelpleinwerking tijdens de paasvakantie)

Een hele zomer lang zorgt de jeugddienst voor de coördinatie van de speelpleinwerking. Jeugdanimator Ruben Desmidt zorgt voor de inhoudelijke ondersteuning, terwijl Annemie Prinzie instaat voor de administratie en Eric Devriese voor het onderhoud van het terrein.

IMG_2773

Informatie tijdens de Openspeelpleindag
Om ouders kennis te laten maken met de speelpleinwerking opent op zondag 26 juni de speelpleinwerking in avant-première. Kinderen kunnen er proeven van alle troeven van de speelpleinwerking, terwijl ouders op al hun praktische vragen een antwoord kunnen krijgen.

IMG_2786
Wie achteraf alles thuis nog eens wil nalezen, zal zeker tevreden zijn over de nieuwe ouderbrochure. Naast de dagindeling en praktische info vind je er namelijk een overzicht van alle uitstappen. De brochure wordt voorgesteld tijdens de opendeurdag.
De OpenSpeelpleinDag vindt plaats op zondag 26 juni van 13 tot 17 uur.

Nieuw in 2016!
Ook in 2016 blijft spelen heel centraal staan in de werking. Kinderen kunnen tijdens de speelpleinwerking ongedwongen spelen met wie en waarmee ze willen. Dit alles gebeurt onder impuls van vrijwillige animatoren.

IMG_2784
Om de speelkwaliteit te verhogen, worden in 2016 enkele aanpassingen doorgevoerd:
–       Alle kinderen krijgen zowel in de voor- als namiddag een tussendoortje aangeboden. Geen wachtrijen meer aan de vestiaire, maar volle bak spelen.
–       De tarieven werden vereenvoudigd tot 3 euro per halve dag.
–       Kinderen die ’s middags blijven eten, kunnen extra vitamines opdoen dankzij de verse soep die te koop is in de kantine.
–       Ook tijdens de voormiddag wordt nu een extra activiteit aangeboden.
–       Opvang in De Warande is mogelijk voor de werking (tussen 7 en 9 uur). Na de werking kunnen kinderen terecht in de opvang in een opvanginitiatief.

IMG_2800

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *