Masters@Rock…Doe het dan!

Het weekend wordt mooi. Dat zegt Sabine toch. Je weet wel Sabine die op tv samen met Vanden Borre (die van je hebt goed gekozen) het weer vorm geeft of probeert vorm te geven. Mooi zo. Voor de schoolgangers- zowel leerlingen als leraars- is het immers het laatste vakantieweekend. Dan mag het wel mooi weer zijn. Of beter moet het mooi weer zijn. Niet omdat we dan nog met zijn allen naar zee kunnen trekken of in de tuin kunnen werken maar wel omdat het dan Masters@rock is!

IMG_2133

De heren en dames van Masters@rock gooien het dit jaar over een totaal andere boeg: een programmatie gericht op een breed publiek, een tent en een ander festivalweide…Deze week werd al duidelijk dat die tent de goede keuze is. Het opzetten en de voorbereidende werkzaamheden gebeurden vaak onder begeleiding van striemende regenvlagen. Noeste arbeid werd geleverd in vaak ondankbare omstandigheden. Waarom doen ze het, vraag ik me dan af? Er is geen enkele verplichting. Niemand van het organisatiecomité wordt er rijk van, integendeel durven we zelfs zeggen. En voor de eer hoeft het ook niet.

Wij geloven ook niet in een krampachtige nostalgische reflex want dan had men meteen op een breed publiek gemikt terwijl men nu eerst de metalboy’s en –girls het hof heeft gemaakt. Masters@rock wil Torhout een nieuwe energie-injectie toedienen. Daar gaat het om. Een stad moet absoluut nog iets meer zijn dan de bouw en verkoop van huizen en appartementen en het open en dichtgaan van scholen. Een stad moet een ziel hebben. Noem het een collectief streven naar kwaliteit en gezelligheid. Op dat vlak zijn er voortrekkers nodig en dan denken we niet aan de politici maar aan privé-initiatieven. Eigenlijk moet iedereen ambassadeur van zijn of haar stad zijn op zijn of haar niveau. Initiatieven als Masters@rock willen Torhout een extraatje bieden. Er zijn uiteraard nog een resem andere organisaties die dat ook beogen maar meestal gebeurt dat op een kleinschaliger niveau. De enkele grote organisaties die onze stad rijk is, zoals bijvoorbeeld de Nacht van West-Vlaanderen en Masters, moeten keihard knokken om het hoofd boven water te kunnen houden. Ze verdienen dan ook alle steun.

Er is geen alibi meer om niet naar Masters@rock te gaan. Iedereen heeft er hier altijd de mond over vol dat Rock Torhout niet mocht verdwijnen. Wat gebeurd is, is gebeurd. Na techno, house, metal is er nu een Masters@rock voor een breed publiek. De organisatoren gaan de uitdaging aan om twee keer 6000 bezoekers te lokken. Alle Torhoutenaren moeten daar volmondig ja tegen zeggen! Dit is een weekend waarop we met zijn allen naar de wei moeten trekken! Uit respect voor het werk en de inzet die de organisatoren hebben gepresteerd en als investering in de toekomst. Willen we nog een festival in Torhout? Ja! Dan moeten we het nu tonen. Masters@rock…doe het dan (schoon wijveke)!

IMG_2127.JPG
IMG_2128.JPG
IMG_2129.JPG
IMG_2130.JPG
IMG_2131.JPG
IMG_2132.JPG
IMG_2123.JPG
IMG_2124.JPG
IMG_2125.JPG
IMG_2126.JPG
IMG_2127.JPG
IMG_2128.JPG
(c) Apriotief bvba

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *