Ella Demarest en Kami!Kami! in het Wijnendalebos op 10 oktober

Patrick Demarest

09/10/2021
Actua

Op zondag 10 oktober start de week van het bos. Op zondagnamiddag trekt Kami!Kami!, een speels, houten verteltheater voor kinderen doorheen het Wijnendalebos. Leuk detail Ella Demarest is de kleindochter van Georges Demarest die houthandelaar was in Torhout en de neef van boswachter Koen Maertens. Hout zit haar dus een beetje in het bloed...


Ella Demarest  is de dochter van de van Torhout afkomstige Wim Demarest en Sol Mannens. Ze studeert Kunstwetenschappen aan de UGent. En zondag trekt Ella Demarest dus met haar kamishibai-kar doorheen het Wijnendalebos om zowel de allerkleinsten als de groteren te entertainen.

Hoelang trek je al rond met je project?

Ella: "4 juli was de aftrap van het project. Daarna las ik een tiental keer voor tijdens de zomer in Brugge op een klein buurtfestivalletje, in parkjes en naast een pop-up bar."

Waar ligt de nadruk op?

Ella: "De bedoeling is kinderen maar ook ouders, grootouders of toevallige passanten, kennis te laten maken met deze traditioneel Japanse manier van verhalen vertellen. Een kamishibai verteller wil het publiek helemaal mee krijgen in het verhaal dat gebracht wordt. Aandachtige snoetjes zien die geboeid zijn door het verhaal, zijn dus de mooiste cadeaus als verteller!"

Het volledige programma van de Week van het Bos in Torhout: Week van het Bos van 10 tot en met 17 oktober (torhoutvandaag.be)